Veluwe IJssel Media Groep

VIJMG

advertentie
Geschreven door Herman Woudenberg
11 juli 2024 9:00


Open Imkerijdag in Twello
Foto: Open Imkerijdag in Twello

TWELLO - De Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) organiseert op zaterdag 13 en zondag 14 juli samen met lokale NBV-verenigingen en individuele NBV-leden de Landelijke Open Imkerijdagen.

Geïnteresseerden van jong tot oud worden in de gelegenheid gesteld om een bijenstand en een bijenkast te bezoeken en eventueel de honing te proeven. Voor een ieder ook leerzaam, want de bijenhouders vertellen ook over het belang van bijen voor onze ecosystemen en voedselvoorziening. 

Zou je wel eens een bijenvolk van dichtbij willen zien en een imker willen spreken, dan is het wellicht interessant om eens een bezoek te brengen. Ook worden door de bijenhouders leuke en interessante feitjes en weetjes over de bijen verteld.

Enkele weetjes zijn: in een bijenkast zitten ± 40.000 bijen en maar één koningin. Door honingbijen wordt 66% van de bloeiende planten bestoven.

De bijenstal (het Octagon) in Twello is geopend op zaterdag 13 én zondag 14 juli van 12.00 tot 16.00 uur en is gevestigd aan de Burgemeester Van der Feltslaan 2a in Twello. De bijenstal dankt de naam 'het Octagon' aan de achthoekige plattegrond. Meer informatie vind je op
www.bijenhouders.nl 

Voorst Nieuws 

twello imkerijdag octagon 
 
  • VIJMG Live
  • VoorstVeluwezoom Live Radio
  • RTV794 Live Radio
advertentie